| | |

Stina Krooks stiftelse och Amos Rex välkomnar allmänheten till en fördomsfri och modig dialog

Den vid universitetet i Oxford verksamme filosofen, historieforskaren och författaren Theodore Zeldins Muse Conversations bjuder in personer som inte känner varandra eller endast är sporadiska bekanta att tillsammans diskutera med varandra på ett sätt som snabbt tränger djupare än small talk. Stina Krooks Stiftelse och Amos Rex välkomnar allmänheten till en fördomsfri och modig dialog första gången i Norden.

 

Deltagarna får en Samtalsmeny med specifika frågor som ger riktning och struktur åt dialogen. När deltagarna går igenom menyn av olika frågor, kommer de att reflektera över hur de lever sina liv och således dra nya slutsatser utifrån sina erfarenheter och få förståelse för varandra. På så sätt uppstår ett uppslukande och minnesvärt möte, som kommer att förändra deras värld – åtminstone för ett kort tag.

 

Under de senaste 30 åren har Theodore Zeldin experimenterat och tagit fram ett nytt sätt att samtala som ger människor möjlighet att utbyta erfarenheter. Deltagarnas bakgrund och sammanhangen har varit vitt skilda, allt från de olympiska spelen och Världsekonomiskt forum i Davos, till skolor och härbärgen för hemlösa.

 

Theodore Zeldin, CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire), är historiker och filosof vid Oxfords universitet. Han har på ett banbrytande sätt avslöjat hur relationer och känslor såsom kärlek, rädsla, ensamhet och vänskap har utvecklats under århundradena i olika civilisationer. Framför allt fäster han uppmärksamhet vid hur dessa idag kan förändras genom ett nytt sorts samtal som skapar förtroende mellan främlingar. Thedore Zeldin har verkat som rådgivare för Frankrikes president och har förlänats hederstiteln Commandeur de la Légion d’Honneur och det brittiska historiepriset The Wolfson Prize.

 

Över 12 000 personer i 20 länder världen runt har redan deltagit i ”musakonversationerna” inom ramen för konceptet Muse Conversation. Evenemanget som kommer att arrangeras i Bio Rex 16.9. är öppet för allmänheten och gratis. Anmälningstiden inleds 12.8.

 

Läs mera: amosrex.fi/sv/muse-conversations

 

Producent för evenemanget Muse Conversations är MiklagårdArts.