| | |

Stina Krookin säätiö ja Amos Rex kutsuvat osallistujia maailmoja mullistavaan vuoropuheluun

Muse Conversations tuo toisilleen tuntemattomat henkilöt tai satunnaiset tuttavat keskustelemaan keskenään tavalla, joka sukeltaa nopeasti small talkia syvemmälle. Stina Krookin säätiö ja Amos Rex tuovat ympäri maailmaa kiertäneen ja innostusta herättäneen tapahtuman ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin.

 

Maineikkaan filosofin, historiantutkijan ja kirjailijan Theodore Zeldinin kehittämässä keskustelukonseptissa pareille annetaan keskustelun menyy, joka ohjaa dialogia ja sen rakennetta. Listalla olevat kysymykset johdattelevat osapuolet pohtimaan omaa elämäntapaansa ja tekemään uusia johtopäätöksiä omista kokemuksistaan. Samalla keskustelijoiden ymmärrys toisistaan lisääntyy. Syntyy kiehtova kohtaaminen ja mieleenpainuva elämys, joka mullistaa keskusteluun osallistuneiden maailman – ainakin hetkellisesti.

 

Viimeisten 30 vuoden aikana Theodore Zeldin on kehittänyt empiirisesti keskustelukonseptia, jonka avulla ihmiset voivat vaihtaa kokemuksiaan ja käsitellä omia pyrkimyksiään ja siten lisätä keskinäistä ymmärrystä ja luottamusta. Jo yli 12 000 henkilöä 20 maassa eri puolilla maailmaa on osallistunut Muse Conversations -konseptin ”muusakeskusteluihin”. Taustoiltaan keskustelijat ovat edustaneet erilaisia yhteisöjä olympiakisoista ja maailman talousfoorumista kouluihin ja kodittomien yömajoihin.

 

Theodore Zeldin, CBE (Brittiläisen imperiumin komentaja), on Oxfordin yliopiston kasvatti. Historian tutkijana hän on uraa uurtavalla tavalla selvittänyt, kuinka suhteet ja tunteet, kuten rakkaus, pelko, yksinäisyys, ystävyys ja kunnianhimo, ovat kehittyneet eri sivilisaatioissa aikojen saatossa. Erityisesti hän on pohtinut, miten näihin tekijöihin voidaan tänä päivänä vaikuttaa käyttämällä uudenlaista keskustelukulttuuria, joka synnyttää luottamusta muukalaisten kesken, uusia ja innostavia työn tekemisen muotoja sekä uusia asenteita niin kapinoivaa nuorisoa kuin unohdettuja ikäihmisiä kohtaan. Zeldin on toiminut Ranskan presidentin neuvonantajana, ja hänelle on myönnetty Ranskan kunnialegioonan komentajan arvonimi. Hän on myös saanut brittiläisen Wolfsonin historiapalkinnon teoksestaan, joka käsittelee Ranskan historiaa.

 

Yleisölle avoimet maksuttomat tapahtumat järjestetään 16.9. Bio Rexissä (Amos Rex, Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24, Helsinki). Ilmoittautuminen alkaa 12.8. Paikkoja on rajoitetusti.

 

Lisätiedot, ilmoittautumiset: amosrex.fi/muse-conversations

 

Muse Conversations -tapahtuman tuottaa MiklagårdArts.